VIII. Bakonyi Betyárnapok

2006. augusztus 11-12. | Zirc, Alkotmány utcai rendezvényi terület


Zuhogó eső, kitartó lovasok

Sátoros ünneppé alakultak az idei Bakonyi betyárnapok

Nyolcadik alkalommal került megrendezésre Zircen a Bakonyi Betyárnapok a sportpálya melletti réten. Augusztus 11-én vadételfőző fesztivállal indult a kétnapos program.

A szabadtéri főzőcskének délután még kedvezett az időjárás, így sokan gyújtottak a bogrács alá. Estére már remek hangulat kerekedett. A hangulat fokozódott, amikor a Honvéd Bakony Táncegyüttes a színpadra lépett. Fergeteges műsort adtak a néptáncosok, végül bevonták a nézőket a táncházba, akik szíves-örömest ropták a „profikkal".

Mire megfőtt a finom étek, „leszakadt az ég". Fajkusz Attila és népi zenekara nem tudta folytatni a muzsikálást, és a főzők közül csak azok maradtak, akik sátor alatt főztek.

Szombaton borús reggelre ébredtünk. A gyerkőcprogram 9 órakor kezdődött, nagy örömünkre sok gyermeket és szülőt csábított a helyszínre a sok ügyességi játszókellék. A Bakonyi Lovas Klub 10 órakor indította a térségi fogathajtó versenyt, amely 2 órára befejeződött.

Ezután következett a lovasok, fogatok felvonulása a 82-es főúton, amelyet a hűvös, esős időjárás ellenére rengetegen néztek a városban. A népművészeti kirakodóvásár bátor árusai sem távoztak Zircről. A Bakonyi Lovas Klub tagjai sem adták fel, szitáló, később már zuhogó esőben, de megtartották hagyományőrző programjukat, a díjugratást, versenyeiket a sportpályánál.

A közönség is kitartott mellettük, előkerültek az esernyők, kapucnis esőkabátok, és így biztatták a vállalkozó kedvű lovasokat. Maksa Zoltán humorista műsorát este 7 órakor az Ifjúsági Házba kellett bevinni a bizonytalan időjárás miatt, ahol szinte „nyomorogtak" az emberek, még a karzat is zsúfolásig megtelt.

Remek, sok nevetéssel teli órát kapott az, aki kíváncsi volt a kiváló humorista előadására. A Flesch együttes közel éjfélig mulattatta a bulizni vágyókat, akik 10 órakor még a tűzijátékban is gyönyörködhettek.

Vargáné Máhl Szilvia