VII. Bakonyi Betyárnapok Beszámoló

2005. augusztus 12-13. | Zirc, Alkotmány utcai rendezvényi terület


Ismét eljöttek a bakonyi betyárok

Hetedik alkalommal került megrendezésre Zircen a Bakonyi betyárnapok a sportpálya előtti réten. Augusztus 12-én vadételfőző fesztivállal indult a kétnapos program. A szabadtéri főzőcskének az idén kedvezett az időjárás, így sokan gyújtottak a bogrács alá. Estére már remek hangulat kerekedett. Fajkusz Attila és zenekara mindent megtett, hogy a vendégek jól érezzék magukat a népi muzsika mellett.

Másnap, augusztus 13-án kirakodóvásárral indult a nap. Délután 2-kor sok-sok nézelődő kíváncsiskodó vendég sorfala között indult el a zenés-betyáros-lovas felvonulás a 82-es főúton, nem kis meglepetést okozva, főként a városon áthaladó külföldi autósoknak. Ez a látványosság évről évre egyre nagyobb tömegeket vonz, hasonlóan az ezt követő lovasbemutatókhoz. A hagyományőrző lovas programokat Varga Antal, a Bakonyi Lovas Klub elnöke kommentálta, ezek a következők voltak: nagy bevonulás, lovas karuszel, szinkron fogathajtás, ügyességi játékok, gyorsasági verseny, suttogó idomítás.

A bemutatók alatt lehetett szavazni a legszebb lovakra és a legszebb fogatokra is. A lószépségverseny első három helyezettje: l. Kukoda Norbert, 2. Somogyi József, 3. Somogyi Zsófia. A fogat-szépségverseny eredménye: 1. Kosztolányi Sándor, 2. Boros Károly, 3. Hapek László. Ezen a napon 50 lovas vett részt a programokon a megye minden sarkából. Este 7 órakor Fábry Sándor felfedezettjét, Bödőcs Tibor humoristát hallhatták az érdeklődök, majd a Hamandeggs együttes muzsikájára mulathatott, aki akart. Az este fénypontja a zenés tűzijáték volt.

Több ezren vettek részt a programokon, aminek sikeréhez az időjárás is hozzájárult verőfényes napsütéssel – a többi támogató anyagi, erkölcsi, kétkezi támogatása mellett.

Vargáné Máhl Szilvia