III. Bakonyi Betyárnapok Hírek

2001. augusztus 4. | Zirc, Alkotmány utcai rendezvényi terület


Ismét eljönnek a bakonyi betyárok

Tavaly került másodszor megrendezésre a bakonyi betyárnapok című rendezvénysorozat. A program célja az, hogy az attrakcióval is felhívja a figyelmet a Bakony turisztikai értékeire. A betyárnapoknak rendkívül nagy sikere volt. A programokon közel harmincezer hazai és külföldi vendég vett részt.

Az idei évben a bakonyi betyárnap augusztus 4-én Zircen, a sportpálya előtti füves területen kerül megrendezésre. A reggeli ébresztőt a városi fúvószenekar szolgáltatja, akik lovas kocsin ülve „ébresztik" a városlakókat. A délelőtt a Bakonyi Lovas Klub bemutatójával folytatódik. A Lovas Klub betyárruhás tagjai mutatják be tudásukat és ügyességüket. A bemutató felvonulással fejeződik be a lovasok és a helyi néptáncosok közreműködésével. A bemutató a késő éjszakába nyúló vadételfőző fesztivállal folytatódik. A tavalyi 170 bogrács után az idén minimum 300-500 bográcsra lehet számítani. A főzés alatt népzene szól és táncház deríti jó hangulatra a rendezvény résztvevőit. Az esti órákban lószépségversenyt rendezünk a térség lovasainak közreműködésével. A helyszínen folyamatos lesz a népművészeti kirakodóvásár, a népi mesterségek bemutatója. Este 10 órakor tűzijáték lesz, utána szeretnénk a magyar, sváb, roma népzenét népszerűsíteni akusztikus eszközökkel. Nagy tisztelettel invitáljuk Önt is, hogy a rendezvényen családtagjaival, barátaival vegyen részt. Megtiszteltetésnek tartanánk azt is, ha üdvözölhetnénk a vadételfőző fesztivál résztvevői között.

Természetesen a bográcsonkénti egy kilogramm vaddisznó apróhúst és a főzéshez szükséges tűzifát és a hús előkészítéséhez szükséges feltételeket (mosogató, folyóvíz, húsvágó deszka) az Ön számára is ingyen biztosítjuk.

Amennyiben elfogadja meghívásunkat, kérjük, hogy Vargáné Máhl Szilviát, a Tourinform mb. irodavezetőjét telefonon vagy írásban 2001. július 13-ig tájékoztassa (tel.: 416-816).

Amennyiben szponzorként is tudná támogatni a rendezvényt, akkor támogatását a Vállalkozók a Bakonyért Egyesület Zirci Takarékszövetkezetnél vezetett 73900030-10009244 számú számlájára fizetheti be.

Megköszönve megtisztelő figyelmét és támogatását barátsággal:

Vargáné Máhl Szilvia, Tourinform Zirc mb. irodavezető
Gulyás György, Vállalkozók a Bakonyért Egyesület, elnök
Horváth László, Zirc Városi Önkormányzat, gazdasági bizottság, elnök